Referenties

Projectdirectie nieuwbouw en renovatie Langendijk ziekenhuis in Breda. Algeheel verantwoordelijk voor de totale realisatie (Turn Key, gebouw inventaris) van een complex ziekenhuis en het financiële resultaat. Voorzitter van directieoverleg en rapportage aan opdrachtgever/investeerder. Geïnvesteerd bedrag 15 Mio Eur en doorlooptijd 24 maanden.

Nieuwbouw en renovatie ziekenhuis Langendijk.
DIRECTIE-VOERING

Overall verantwoordelijkheid en projectdirectie van het Kennedy Business Center in Eindhoven. Verantwoordelijk voor totale project realisatie in voortraject, realisatie en natraject en financieel resultaat. Voorzitterschap directiebijeenkomsten, rapportage en overleg gemeente, toezichthouder en klant. Geïnvesteerd bedrag Euro 60 mio (excl invenaris)

Het Kennedy Business Center in Eindhoven
DIRECTIE-VOERING

Projectdirectie nieuwbouw Engelbrecht van Nassaukazerne Roosendaal. Totaal- en eindverantwoordelijk voor het totale project en de noodvoorzieningen voor de militairen. Overleg en rapportage aan Ministerie van Defensie en gemeente Roosendaal Verantwoordelijk voor het financieel eindresultaat en de zeer kritische bouwtijd. Project sneller gerealiseerd dan vereist.

Nieuwbouw Engelbrecht van Nassaukazerne Roosendaal
DIRECTIE-VOERING

Interim Bestuur (2006 -2008) bij diverse bouwbedrijven met een omzet van (10 Mio tot 30 Mio) de organisaties/bedrijven geoptimaliseerd voor wat betreft winst (kosten en omzet) en interne organisatie (functionele indeling) en HRM/Personeelszaken. Ingevoerd is o.a Kosten bewakingsmodel Herorganisatie personeel en management met carrière pad en verantwoordelijkheden Verhoging omzet door invoeren Strategie en 5 jaren planning en verkoop van verliesgevende bedrijfsonderdelen aan derde partijen Bedrijf gezond en winstgevend opgeleverd

Alphons Coolen in Tilburg
INTERIM BESTUUR en -MANAGEMENT

Onderdeel van Koninklijke IBC ( nu Heijmans ), geïntegreerd en uitgebreid binnen de totale organisatie. Strategie geherdefinieerd en externe processen geïntegreerd met interne processen (implementatie strategisch model naar HRM/PZ, Productie Logistiek, Winst optimalisatie. Duidelijke reorganisatie gebaseerd op strategie en afstemming daarvan naar interne organisatie. Na 2 jaar was IBC Bouwservice weer een volwaardige dochter en een winstgevend onderdeel van het moederbedrijf IBC, nu Heijmans.

Bouwbedrijf IBC-Bouwservice in Best
INTERIM BESTUUR en -MANAGEMENT

Volledige herstructurering van de bedrijfsprocessen en modellen die nodig zijn voor het optimaal presteren en winstgevend zijn van een organisatie. Invoering budgetbewaking o.a Activity Based Costing Invoering Performance Management en het bewakings- en groei model hiervan Strategisch heroriëntatie voor 5 jaar, met 3 maandelijkse en jaarlijkse bijstelling (korte en lange termijn). Omzet verhoogd binnen 3 jaar van 4 Mio Euro 20 Mio Euro

Bouwbedrijf Maas-Jacobs in Zundert
INTERIM BESTUUR en -MANAGEMENT

Opschaling en turn-around van profiel "Regionale Bouwer" naar een toonaangevende marktpartij in West-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland met een hoge kwaliteit en vaste opdrachtgevers en klanten. Continuering van de omzet van ca. Euro 25 mio in de crisistijd. Na optimalisatie van interne bedrijfsprocessen, processen en zittend management het bedrijf begeleid naar een winstgevende verkoop van het bedrijf. Bedrijf verkocht 2012 inclusief MBO.

Bouwbedrijf Goldewijk in Steenbergen
INTERIM BESTUUR en -MANAGEMENT

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek